45389 - 021
راهنمای خرید کپسول اتش نشانی

راهنمای خرید کپسول اتش نشانی

فهرست مطلب

از جمله تجهیزاتی که براساس قوانین جدید باید در ساختمان ها وجود داشته باشد، سیستم اطفا حریق می باشد. کپسول های آتش نشانی بسیار متداول می باشند و کاربرد زیادی دارند. کپسول های آتش نشانی انواع مختلفی دارند که هر یک برای خاموش کردن نوع خاص آتش می باشند و انتخاب آنها باید بر اساس شرایط و موادی که سبب اشتعال می شوند صورت گیرد. در این مقاله به صورت خلاصه انواع کپسول های آتش نشانی معرفی شده و راهنمایی برای صورت انتخاب نوع مناسب آنها ارائه می شود. شما عزیزان می توانید برای مشاهده لیست قیمت کپسول آتش نشانی به سایت مزینانی مراجعه کنید.

بررسی انواع کپسول های آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی تجهیزاتی هستند که بسیار متداول شده اند و در تمام مکان ها از جمله ساختمان ها، کارخانه ها و پمپ بنزین کاربرد دارند که قابلیت حمل داشته و می توان به محلی که آتش سوزی رخ داده است، منتقل شوند. انواع کپسول های آتش نشانی عبارتند از:

  • کپسول آتش نشانی پودری
  • کپسول آتش نشانی گازی
  • کپسول آتش نشانی حاوی آب و مایعات با قابلیت اطفا حریق
  • کپسول های شامل فوم و سایر مواد شیمیایی با قابلیت خاموش کردن آتش

هر کدام از این کپسول ها را باید برای اطفای مواد خاصی استفاده کرد. به صورت کلی این کپسول ها برای خاموش کردن آتش ناشی از مواد جامد، مایعات، تجهیزات الکتریکی و فلزات با قابلیت سوخت، متفاوت می باشند که باید مورد توجه قرار گیرند.

تفاوت کپسولهای اطفاء حریق از جنبه های مختلف قابل بررسی است برای مثال انواع مختلف کپسول های آتش نشانی در ظرفیت های مختلفی ارائه می شوند که از 1 تا 8 کیلوگرم در نوع قابل حمل موجود می باشند. نوع یک کیلوگرمی معمولا برای خودروها کاربرد دارد و اندازه های بزرگتر برای ساختمان استفاده می شوند. نحوه استفاده از کپسول به این صورت است که باید در ابتدا ضامن آنرا آزاد کرد و سپس قسمت خروجی مواد را به سمت آتش و در فاصله مناسب قرار داد، سپس اهرم را فشرد تا مواد از نازل خارج شوند و عمل خاموش کردن آتش به خوبی صورت گیرد.

نکات مهم در خرید کپسول های آتش نشانی

برای خرید کپسول آتش نشانی در ابتدا باید به موادی که ایجاد احتراق می کنند و در مکان مورد نظر موجود می باشند توجه کرد، برای مثال اگر آتش سوزی در تجهیزات برقی رخ دهد نمی توان از کپسولات حاوی آب و سایر مایعات استفاده کرد، زیرا این مایعات سبب انتقال آتش شده و به خاموش شدن آن کمکی نمی کنند و باید از کپسول های گازی و پودری استفاده کرد تا آتش را مهار نمود. در ادامه نکاتی را به عنوان راهنمای خرید کپسول آتش نشانی به شما عزیزان ارائه می کنیم:

  • اندازه و ظرفیت کپسول
  • شرایط نگهداری از کپسول که باید در دمای مناسب و به دور از تابش مستقیم خورشید باشد و قابلیت و کارآیی کپسول در اطفا آتش
  • قیمت کپسول و مجهز بودن آن به فشار سنج
  • جنس بدنه کپسول

با توجه به نکات ذکر شده در بالا می توان کپسول مورد نیاز را خریداری کرد و نکته مهم بعد از خریداری کپسول، شرایط نگهداری آن و شارژ مجدد آن می باشد که به صورت متداول باید به صورت سالیانه کپسول توسط پرسنل مجرب مورد بررسی قرار گیرد و شارژ مجدد انجام شود تا کیفیت مواد موجود در کپسول برای خاموش کردن آتش حفظ شود.

بهترین مارک کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی براساس ماده منبع دارای آب و گاز، فوم (کف)، پودر و گاز با برندهای متفاوتی در کشورهای مختلف می باشند. این مواد تحت فشار زیاد درون سیلندرهای استوانه ای قرار می گیرند که در هنگام خرید کپسول آتش نشانی باید به استانداردهای لازم و ضروری توجه کرد که مورد تایید سازمان آتش نشانی باشند. برای اطلاع از قیمت کپسول آتش نشانی می توانید به سایت گروه مزینانی مراجعه کنید.

ویژگی های بهترین مارک کپسول آتش نشانی

قبل از پرداختن به این موضوع، باید بدانیم کدام کپسول آتش نشانی بهتر است و پس از آن به بهترین مارک کپسول آتش نشانی بپردازیم. بهترین کپسول،  کپسولی است که شرایط زیر را داشته باشد. به طور کلی در مورد کپسول آتش نشانی تناسب با فضا و میزان عملکرد، فاکتورهای کلی نوع ماده کپسول، جنس و ضخامت بدنه، میزان برد و زمان پاشش، فشار و دمای کاری را باید در نظر گرفت.

  • جنس اهرم و ضامن های کپسول باید مرغوب بوده تا دارای مقاومت و استحکام بسیار خوبی در برابر فشار و حرارت باشند.
  • سازگاری با محیط زیست یک فاکتور بسیار مهم می باشد که اخیرا یک نمونه کپسول برای خانه، کارگاه و مکان های بزرگ وجود دارد که از فوم های بیولوژیکی استفاده می کنند.
  • در هنگام اطفای حریق باید بتوان سرعت عمل بسیار بالایی داشت که یک کپسول خوب باید دارای قدرت خاموش کنندگی بالایی باشد و مانع از شعله ور شدن مجدد گردد. در بین کپسول های پودری، ترکیبات پتاسیم دارای قدرت خاموش کنندگی بالایی می باشد.
  • یک مارک خوب کپسول باید در برابر آتش گرفتن حلال های آلی و هیدروکربن ها از جمله تینر، الکل، اتانول قابلیت استفاده داشته باشد.
  • زمانی که آتش در اثر اکسیژن رسانی و یا برخورد با سوخت دوباره شعله ور شود، کپسول باید قدرت مقاومت بالایی داشته باشد.
  • یک کپسول باید اطلاعات استاندارد از قبیل نوع مواد اطفائی، ظرفیت و عملکرد آن روی آن ترسیم شده باشد.
  • طراحی سیستم و محفظه ی کپسول باید استاندارد باشد که برای انواع متفاوت گاز CO2 با بدنه ی بدون درز و نازل قیفی، کپسول حاوی آب باید دارای قطر نازل کم باشد، نوع فوم باید دارای نازل با سوراخ هواکش و نوع پودری باید نازل معمولی داشته باشد.

 

ویژگی های بهترین مارک کپسول آتش نشانی نسبت به محیط مورد استفاده

  •  بهترین مارک کپسول آتش نشانی باید متناسب با محیط و مواد موجود قابل اشتعال در آن فضا باشد. برای مثال کپسول با پودر خشک برای حریق با فلزاتی مثل منیزیم، آلومینیوم و سدیم مناسب می باشد.
  • ابعاد و اندازه کپسول آتش نشانی باید متناسب با نیاز و فضای موجود باشد که ممکن است در بعضی جاها که چند اتاق و فضا کوچک وجود دارد، چند سیلندر با ظرفیت کم و بعضی مکان های دیگر که بزرگ هستند از سیلندر با ظرفیت بالا استفاده می شود. انواع کپسول ها شامل نوع دستی (تا 12 لیتر) که به راحتی حمل می شوند و نوع دیگر چرخدار که در یک جا قرار می گیرند، می باشد.
  • یک نمونه کپسول ایده آل باید در مدت زمان زیاد عملکرد خود را از دست ندهد و ماندگاری بالایی داشته باشد، چراکه معمولا کپسول های آتش نشانی در مکان های مختلف اداره، بیمارستان، مدرسه، خانه و … مدت زمان زیادی بدون مصرف باقی می مانند.
  • نوع خاموش کننده ایده آل را باید بر اساس شرایط جوی و دمایی محیط انتخاب کرد. به عنوان مثال برخی مواد در دمای کمتر از چهار درجه سانتی گراد ممکن است یخ بزنند.
  • نکته مورد توجه دیگری که در استفاده از این وسیله باید به آن دقت داشته باشید، شارژ کپسول آتش نشانی است که باید در دوره های زمانی مشخص توسط مراکز مجاز انجام شود. شرکت مزینانی در این زمینه شارژ کپسول خدمات مختلفی را ارائه می دهد.

به روزترین مقالات

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *