اسپرینکلر دستگاهی از ابزارهای مکانیکی آتش نشانی است که برای اطفای حریق به کار می رود.این دستگاه با افزایش دمای آب ، آب را تخلیه میکند. اسپرینکلر آتش نشانی هرساله بطور گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرد و بیش از 99 درصد آتش سوزی ها توسط اسپرینکلر کنترل می شود. آمارها نشان دهنده این است که اسپرینکلر نقش بسیار مهمی در مهار کردن حریق داشته است.
اسپرینکلر sprinkler چیست ؟
اسپرینکلر چیست ؟ اسپرینکلر از ابزارهای بسیار کاربردی برای حفاظت از ساختمان ها در برابر حریق است و روشی برای جلوگیری از خسارت های ساختمانی و همچنین مرگ و میر می باشد طبق آمار بدست آمده سالیانه در سراسر جهان بیش از 40میلیون اسپرینکلر نصب میشود . ساختمان هایی که اسپرینکلر را طبق استاندار نصب کرده اند دچار خسارت های سنگین و مرگ و میر ناشی از حریق نمی شوند و ایمنی ساختمان خود را تضمین میکنند.
سیستم اسپرینکلر چیست؟
سیستم اسپرینکلر چیست؟ سیستم اسپرینکلر قدمت چندصد ساله دارد و جزء مهم ترین اجزای آتش نشانی ضروری و ایمنی ساختمان ها می باشد که خیلی از افراد هنوز با کاربرد آن آشنایی ندارند . سیستم اطفای حریق از یک منبع آب، پمپ ، لوله های پاشش کننده ، اتصالات ، شیرآلات و توزیع کننده اتشکیل شده است . خوشبختانه در کشور ما طبق قوانین شهرداری ، استفاده از این سیستم اجباری شده است.
قیمت روز اسپرینکلر
قیمت روز اسپرینکلر بسته به مشخصات و نوع آن متفاوت است.سیستم های اسپرینکلر به چهاردسته تقسیم میشوند:
- سیستم اسپرینکلر نوع تر : این سیستم به گونه ای است که آب را تحت فشار خود قرار میدهد و به محض بالارفتن دمای محیط اسپرینکلر باز شده و آب تخلیه میشود.
- سیستم اسپرینکلر نوع خشک : در این سیستم هوای درون لوله اسپرینکلر تحت فشار است ؛ به محض بالارفتن دمای محیط هوای درون لوله اسپرینکلر تخلیه شده و با باز شدن شیراصلی ، پاشش انجام میگیرد. سرعت این سیستم از اسپرینکلر تر کمتر است و هزینه بیشتری نسبت به آن دارد.
- سیستم پیش عملگر اسپرینکلر: تجهیزاتی برای اعلام حریق در این نوع سیستم وجود دارد که دستگاه کمکی و مکمل اسپرینکلر شمرده می شوند و در مکان هایی که تاثیرپذیری بیشتری در برابر آب دارند و ممکن است ، آب، خسارات زیان بارتری روی آنها بگذارد استفاده میشود
- سیستم سیلابی اسپرینکلر: این سیستم در مکان هایی که پرخطر هستند استفاده میشود . هنگامی که حریق رخ می دهد سیستم تشخیص حریق فعال میشود و آب توسط اسپرینکلرها پاشش می شود.
اسپرینکلر آتش نشانی چیست؟
اسپرینکلر آتش نشانی چیست؟وظیفه اسپرینکلر مهار کردن آتش و کنترل حریق تا رسیدن ماموران آتش نشانی می باشد. استفاده از اسپرینکلرهای آتش نشانی علاوه بر مهارکردن آتش و جلوگیری از پیش روی آن ، از خسارت های سنگین جانی و مالی و از آسیب رسیدن به سازه ها و فروریختن ساختمان ها جلوگیری می کند.
اجزای اسپرینکلر
اجزای اسپرینکلر شامل 4 قسمت زیر است :
1-قاب : به قسمت بیرونی یا بدنه اسپرینکلر که بقیه اجزا روی آن قرار میگیرند.
2-درپوش: روزنه ای بر روی اسپرینکلر وجود دارد که میزان آب خارج شده از آن را تنظیم می کند که به آن اوریفیس می گویند. درپوش ، مانع از نشتی آب در این دستگاه میشود . درپوش اسپرینکلر هنگام کشف حریق جدا میشود و باعث پاشش و گسترش شعاع آب میشود.
3-اتصال حرارتی: این قسمت از دستگاه اسپرینکلر برای کنترل جریان آب استفاده میشود که درپوش را به شدت فشار داده تا آبندی شود.
4- دفلکتور: هنگامی شیراصلی آب باز میشود درپوش از اسپرینکلر جدا شده و با صقحات منحرف کننده جریان آب برخورد میکند . این صفحات آب را از قطعات کوچک رد می کنند و باعث پاشش سریع می شوند.
طراحی اسپرینکلر
طراحی اسپرینکلر در دو قسمت حساس است که در طراحی این دستگاه باید رعایت شود:
الف)تهیه نقشه های اولیه ی بدون نقص از اسپرینکلر
ب)استفاده از تجهیزات و وسایلی که که باعث کمتر شدن هزینه های سیستم اسپرینکلر شود.
مراحل طراحی :
- تشخیص نوع خطر محیط (محیط های کم خطر- خطر معمولی- بسیار پرخطر)
- بررسی ساختار درونی و بیرونی ساختمان
- بررسی منابع آب مورد نیاز برای سیستم
- انتخاب نوع سیستم اسپرینکلر
- تعیین اسپرینکلر مورد نیاز (اندازه – رنگ و سایر جزییات)
- انتخاب اجزای مناسب و مطمئن در ساخت اسپرینکلر
- تهیه تجهیزات جانبی
- انجام محاسبات هیدرولیکی
- تهیه نقشه و گزارش با ذکر جزییات
مایع داخل اسپرینکلر
مایع داخل اسپرینکلر در قسمتی به شکل حباب شیشه ای میباشد که این مایع حساس به حرارت می باشد که در مواجه با آتش (حرارت بالای 68 درجه سانتیگیراد) می شکند و پاشش آب انجام می شود. این مایع حساس به گرما که گلیسرین است هنگام حرارت گسترش می یابد.
هنگامی که دما به 68 درجه سانتیگراد می رسد این محفظه دارای مایع ، شکسته می شود . این مایع به گرما بسیار حساس است و تقریبا 3 دقیقه بعد از حریق میشکند و بعد از آن عمل پاشش صورت میگیرد.
قیمت افشانک اسپرینکلر
قیمت افشانک اسپرینکلر بر اساس جنس بدنه و کشور سازنده و قطر و ضخامت نازل تعیین می گردد. از جمله مواردقابل توجه درباره این ابزار می توان به حداکثر درجه حرارت قابل تحمل و استانداردهای کسب شده اشاره نمود. دستگاه اطفا حریق شبکه گسترده لوله ای که در سقف ساختمان نصب میشود و میتواند در هنگام حریق آب را پاشش کند. خوشبختانه در کشور ما طبق قوانین شهرداری ، استفاده از این سیستم اجباری شده است. این وسیله معمولا به رنگ فلز تولید شده یا رنگ سفید است.
ساختار اسپرینکلر
ساختار اسپرینکلر شامل حباب شیشه ای پر از مایع گلیسیرین است که با درجه حرارت مشخصی داشته و هنگاهی که دمای محیط افزایش می یابد مایع داخل آن داغ شده و باعث ترکیدن محفظه شیشه ای میشود.
اسپرینکلرهای آتش اتوماتیک در یک دمای از قبل تعیین شده عمل میکنند و برای این کار از یک محفظه ای ذوب شونده که بخشی از آن ذوب میشود و یا یک حباب شیشه ای شکننده حاوی مایع استفاده میکنند که به پلاگ داخل دهانه اجازه میدهند تا در اثر فشار آب خارج شود. با شکسته شدن محفظه شیشه ای حبابی شکل خروج پلاگین صورت میگیرد که باعث خارج شدن آب تحت فشار در پشت آن می شود، آب برصفحه ای که دارای قطعات ریز میباشد ریخته میشود و مانند اسپری آب را بطور وسیعی پاشش میکند و این جریان ادامه می یابد تا زمانی که شیر اصلی آب بطور خودکار بسته شود.
مشخصات اسپرینکلر
مشخصات اسپرینکلر بسته به وزن و جنس بیان می گردد.اسپرینکلرها از قدیم به شکل ساده ای وجود داشته است .این وسیله ی ساده اما بسیار کاربردی در سال 1874 میلادی توسط هنری پارملی به ثبت اختراع رسید. کاربرد این دستگاه حفاظت از جان و مال افراد و جلوگیری از خسارات کلان ساختمانی میباشد.
اسپرینکلرهای قدیمی به شکل نمکدان از جنس برنج بود و زمانی که دمای محیط به 70 درجه سانتیگراد می رسید ذوب می شدند و پاشش صورت میگرفت . یکی از مشخصات بارز اسپرینکلر های امروزی قابل اعتماد بودن آنها میباشد
NFPA یا National Fire Protection Association ، طرح ائتلاف ملی حفاظت حریق میباشد که در سال 1896 در آمریکا برای یکپارچه سازی و رواج اجزا و نصب اسپرینکلرها انجام شد .
اسپرینکلر آتش نشانی با استفاده از یک لامپ شیشه ای حساس به گرما ، که مانع از خروج آب میشود در سقف ساختمان قرار گرفته است . جنس اغلب این اسپرینکلرها از برنج سخت و روکش کروم است .
قیمت اسپرینکلر اطفا حریق
قیمت اسپرینکلر اطفا حریق در سایت مزینانی به صورت مداوم به روز شده و دقیق است. قیمت این وسایل بسته به مشخصات آن ها مختلف است.اسپرینکلرها به دونوع اسپرینکلر از لحاظ جهت تقسیم میشوند :
اسپرینکلرهای پایین زن : پرکاربردترین نوع میباشد که آب را به طرف پایین پاشش میکند .
اسپرینکلرهای بالا زن: آب پس از برخورد با صفحه پخش کننده ، آب را بر روی زمین یعنی محوطه پایین اطراف خود پخش میکند.
طرز کار اسپرینکلر
طرز کار اسپرینکلر راحت است.اسپرینکلرها هنگام افزایش دما (تا 68 درجه سانتیگراد) عملیات مهارکردن حریق را شروع میکنند . حداکثر سه دقیقه بعد از حریق این سامانه پاششی شروع به فعالیت میکند و محل حریق را شناسایی کرده و پاشش صورت میگیرد.
اگر این سیستم اعلام حریق قابلیت اطلاع رسانی به سازمان آتش نشانی را داشته باشد ، ماموران آتش نشانی حداکثر پس از 6 دقیقه به سرعت خود را به محل حریق می رسانند. سیستم اسپرینکلر عمل اطفا حریق را تا قبل از آماده سازی تجهیزات آتش نشانان برای خاموش کردن آتش ، انجام میدهد .
اسپرینکلر خشک
اسپرینکلر خشکبه گونه ای است که در حالت عادی نیتروژن یا اکسیژن جلوی جریان آب را می بندد و به کمک افشانه که به دمای بالای 68 درجه حساسیت دارند باعث باز شدن شیر اصلی آب می شود. در این سیستم که از لوله های مدل خشک استفاده شده است به علت افت فشار هنگام بالارفتن دما و شکسته شدن حباب شیشه ای ، هوای داخل لوله ها تخلیه میشود و آب را بر روی آتش پاشش می کند .
فروش اسپرینکلر
به نظر شما با افزایش ساختمان سازی های بلندمرتبه میتوان آتش را به راحتی در کمترین زمان مهار کرد؟ بنابراین اسپرینکلر آتش نشانی می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای خاموش کردن آتش باشد.
فروشگاه اینترنتی مزینانی ارائه دهنده باکیفیت ترین اسپرینکلرها می باشد که مورد تایید آتش نشانی و استاندارد های لازم برای اطفای
حریق می باشد.
محاسبات هیدرولیکی اسپرینکلر باعث میشود تا افراد از عملکرد سیستم اطفاء حریق خود اطمینان کامل را داشته باشند. این محاسبات با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته و استاندارد صنعتی انجام می شود. محاسبات هیدرولیکی سیستم های اطفاء حریق با توجه به نوع کاربری ساختمان انجام می شوند. چرا که هر ساختمان از لحاظ میزان امنیت و خطر در درجات متفاوتی قرار دارد. اولین گام در محاسبات هیدرولیکی سیستم اسپرینکلر تعیین مقدار پوشش سطح هر اسپرینکلر می باشد. قدم بعدی انتخاب نوع نازل و رنگ حباب است. این دو مولفه نشانگر دمای عملکرد اسپرینکلر هستند. در آخرین گام باید قطر لوله ها را محاسبه کرد.
محاسبات دبی پمپ اسپرینکلر
دبی پمپ اسپرینکلر بر اساس میزان خطر آتش سوزی در هر محیط تعیین می شود. دبی پمپ اسپرینکلر همان پمپ آبپاش است که هنگام آتش سوزی فعال می شود. بنابراین در محاسبه و تعیین زمان فعال شدن این پمپ باید نهایت دقت را به خرج داد. به طور کلی مکانهای مختلف از لحاظ احتمال خطر آتش سوزی به سه دسته کم خطر، معمولی و پرخطر تقسیم میشوند. برای اطلاع از قیمت سیستم اطفا حریق و انواع سیستم اسپرینکلر می توانید با گروه مزینانی در ارتباط باشید.
- مکان های کم خطر: مکان هایی نظیر موزهها، مساجد، بیمارستانها، مکانهای آموزشی، تئاترها، دفاتر، رستوران، منازل و غیره جزو مکان های غیر صنعتی هستند که میزان احتمال آتشسوزی در آنها بسیار کم است. دلیل این امر هم عدم وجود مواد اشتعال زا و صنعتی در این مکان ها می باشد.
- مکان های معمولی: مکان های معمولی از نظر احتمال آتش سوزی شامل مراکز تجاری و صنعتی می شوند که از نظر داشتن مواد اشتعال زا در سطح معمولی و متوسط قرار دارند. به طور مثال کارخانجات کاغذ سازی و نانوایی ها در ردیف مکان هایی با خطر معمولی قرار میگیرند.
- مکان های پر خطر: مکان های پرخطر شامل مکان های تجاری و صنعتی می شوند که مواد اشتعال زا در آنجا بسیار زیاد است. این مکان ها شامل پتروشیمی ها، کارخانه های تولید مواد شوینده و غیره می شوند.
نحوه محاسبه بوستر پمپ اسپرینکلر
در طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر توجه به بوستر پمپ بسیار اهمیت دارد. بوستر پمپ شامل دو پارامتر دبی و هد می شود. حدود ۳۰ درصد آب مورد نیاز اسپرینکلر ها به دبی اختصاص می یابد. برای به دست آوردن مقدار هد مورد نیاز از فرمول زیر استفاده می کنیم.
فشار مورد نیاز پشت اسپرینکلر + فشار ناشی از افت مسیر و اتصالات + فشار ناشی از ارتفاع ساختمان = فشار کل مورد نیاز
بهتر است برای محافظت و بهتر شدن ساختمان از درب ضد حریق استفاده شود. همچنین برای زیبایی کار و نمای بهتر ساختمان میتوان از اسپرینکلر های مخفی نیز استفاده کرد.
محاسبه قطر لوله در سیستم اسپرینکلر
برای محسابه کردن قطر لوله ها در سیستم اسپرینکلر روش های مختلفی وجود دارد. اما با توجه به تجربه و محاسبات انجام شده توسط کارشناسان، می توان قطر لوله را بر اساس تعداد اسپرینکلرها محاسبه کرد. به طور مثال:
- برای ۲ عدد اسپرینکلر: قطری معادل یک اینچ نیاز است.
- برای ۳ عدد اسپرینکلر: قطری معادل با ۱۱٫۴ اینچ
- برای ۵ عدد اسپرینکلر: قطری معادل با ۱۱/۲ اینچ
- برای ۱۰ عدد اسپرینکلر: قطری معادل با ۲ اینچ
قطر لوله ها هم در محیط پر خطر و هم در محیط کم خطر مناسب می باشد.
مهمترین تفاوت اسپرینکلر بالازن و پایین زن
در طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر تفاوت مهم بین اسپرینکلر بالازن و پایین زن، محل قرارگیری آنها روی لوله آب می باشد. اسپلینکر بالازن همانطور که از اسمش پیداست در بالای لوله ی آب قرار می گیرد، در صورتی که اسپرینکلر پایین زن از لوله آویزان می شود. این دو نوع اسپرینکلر تفاوت های دیگری هم دارند که آنها را مورد بررسی قرار می دهیم که عبارتند از: پیکربندی، قابل رویت بودن، پوشش موثر و سرعت.
سایر تفاوت های اسپرینکلر بالازن و پایین زن
انواع سیستم اسپرینکلر بالازن و پایین زن دارای تفاوت هایی هستند که عبارتند از:
- پیکربندی: هرکدام از این دو نوع اسپرینکلر دارای پیکربندی خاصی است. هرکدام از آنها به گونه ای طراحی شده است که با یک الگوی یکسان بپاشد. یک اسپرینکلر بالازن در بالا قرار می گیرد و از طریق سوراخی که در بالای آن قرار دارد آب را به هوا می پاشد و بعد از آن آب به صورت یک الگوی دایره ای پخش می شود، درحالیکه اسپرینکلر پایین زن از لوله آویزان می شود و آب را به پایین در الگوی مشابه دایره ای می پاشد.
- قابل رویت بودن: از اسپرینکلر بالازن بیشتر در انبارها و سازه های بزرگ استفاده می شود که در پشت سقف پنهان نمی شود. اسپرینکلر پایین زن بیشتر در ادارات و خانه ها استفاده می شود که ممکن است قابل رویت باشد یا نباشد، درصورت پنهان شدن، اسپرینکلر پایین زن زیر یک سرپوش مخصوص پنهان می شود که در صورت افزایش دمای محیط بیش از مقدار تعیین شده قبلی، از زیر آن خارج می شود، کلاهک یا سرپوش به طور خودکار می افتد و اسپرینکلر شروع به آب پاشی می کند.
- پوشش موثر: از اسپرینکر بالازن بیشتر در مکان هایی استفاده می شود که انسداد در هنگام آتش سوزی مانع از پاشش آب شود و ارتفاع آنها به آنها اجازه می دهد آب را به اطراف موانع احتمالی بپاشند. یکی از نقاط ضعف این است که در اسپرینکلر بالازن خود لوله هم ممکن است مانع آب پاشی درست در حین عملیات شود. اسپرینکلر پایین زن بیشتر در ادارات استفاده می شود که موانع آب پاشی موجود کمتر هستند.
- سرعت: هر دو نوع از اسپرینکلرها اعم از بالازن و پایین زن آب را در یک الگوی دایره ای می پاشند. این الگوی جریان شعاعی بین روزنه آب پاش و منحرف کننده در اسپرینکلر پایین زن و بین روزنه و تا حدودی بالاتر از منحرف کننده در اسپرینکلر بالازن شروع می شود. براساس یک مطالعه در سال 2002 که توسط آزمایشگاه تحقیقات ساختمان و آتش از انستیتوی ملی استاندارد و فناوری منتشر شده است، این پیکربندی به نوع پایین زن اسپرینکلر سرعت آب پاشی بیشتری نسبت به بالازن می دهد. اسپرینکلرهای بالازن مدرن به حل این موضوع و مطابقت سرعت بین اسپرینکلرهای بالا زن و پایین زن پرداخته اند.
ساختار اسپرینکلر
طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر با توجه به عوامل مختلف، دارای سیستم های گوناگونی است. با توجه به اجزای تشکیل دهنده و خصوصا صفحه ی منحرف کننده ی جریان آب به انواع گوناگونی تقسیم می شود. این مدل ها از قرار زیر هستند:
همچنین از نگاهی دیگر با توجه به مایع داخل رنگی که دارند این سیستم دارای انواع زیر است:
اجزای اسپرینکلر
این سیستم اطفاء حریق مانند هر نوع سیسم دیگری از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر یک نقش ویژه را در عملکرد صحیح سیستم به عهده دارند. موارد زیر اجزا تشکیل دهنده ی اسپرینکلر ها هستند که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.
قاب (Frame )
در واقع بدنه اصلی و ساختار اسپرینکلر می باشد. دیگر اجزای تشکیل دهنده ی سیستم برروی آن قرار گرفته اند.
اتصال حرارتی (Thermal linkage )
وظیفه ی این بخش از اسپرینکلر ها تشخیص حریق و کنترل جریان آب استفاده می باشد. اتصال حرارتی معمولا از دو نوع حباب شیشه ای و یا اتصال زود گداز ساخته شده است.
دفلکتور
این بخش در واقع صفحه منحرف کننده جریان آب است. بدین ترتیب که جریان آب پس از برخورد با دفلکتور به قطرات کوچک تری تقسیم می شود. این کوچک شدن قطرات آب توسط دفلکتور در نهایت شعاع پوشش بزرگتری برای هر اسپرینکلر ایجاد کرده و حرارت بیشتری را نیز جذب خواهند کرد. دفلکتور عامل اصلی بخش عمده ای از تفاوت ها بین اسپرینکلر های مختلف است.
درپوش (Cap )
درپوش ها بین سنسور حرارتی و اوریفیس قرار گرفته اند که که از تخلیه و نشتی آب جلوگیری می کنند. این بخش در واقع روزنه یا سوراخی است که بر میزان آب خروجی از سیستم ها تاثیر دارد. درست در زمانی که سنسور حرارتی از بین برود، درپوش به وسیله ی فشار آب جدا شده و در نتیجه آب از ابزار خارج می شود.
مشخصات اسپرینکلر
طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر در سال ۱۸۷۴میلادی توسط شخصی به نام هنری پارملی انجام گرفت. این وسیله که نسبتا ساده می باشد توسط کلیه ی تجهیزات موجود در شبکه های لوله کشی طراحی شده است. تجهیزاتی مانند لوله ها، اتصالات، شیر آلات و … . به طور کلی اسپرینکلرها سیستم هایی هستند که نوعی سیال با فشار زیاد در داخل لوله ی آن ها ذخیره شده است. این سیال در صورت نیاز می تواند آزاد شده و با سرعت زیاد تخلیه شود. این ابزار در زمینه های مختلف دارای کاربرد های گوناگونی است. این کاربرد ها از قرار زیر هستند:
مشخصات فنی اسپرینکلر
به طور کلی اسپرینکلرها سیستم هایی هستند که نوعی سیال با فشار زیاد در داخل لوله ی آن ها ذخیره شده است. این سیال در صورت نیاز می تواند آزاد شده و با سرعت زیاد تخلیه شود. این تخلیه شدن طبق مراحل زیر صورت می گیرد:
توضیحات لازم در خصوص مشخصات فنی این سیستم اطفاء حریق داده شد. اما اگر بخواهیم به طور واضح و ملموس تری مشخصات فنی مدل های مختلف این سیستم اطفاء حریق آشنا شویم، می توان از اطلاعات ارائه شده در زیر استفاده کرد.
مشخصات فنی مدل پایین زن با واکنش استاندارد
مشخصات فنی مدل پایین زن با واکنش سریع
مشخصات فنی مدل بالا زن با واکنش استاندارد
مشخصات فنی مدل بالا زن با واکنش سریع
گفتنی است تفاوت اسپرینکلر بالازن و پایین زن در نوع طراحی آن می باشد. گروه صنعتی مزینانی ارائه دهنده انواع تجهیزات آتش نشانی و اطفاء حریق از جمله فایرباکس، کپسول و .. میباشد.
نگاهی به تاریخچه ی طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر
طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر در سال ۱۸۷۴میلادی توسط شخصی به نام هنری پارملی انجام گرفت. این وسیله که نسبتا ساده می باشد توسط کلیه ی تجهیزات موجود در شبکه های لوله کشی طراحی شده است. تجهیزاتی مانند لوله ها، اتصالات، شیر آلات و … . به طور کلی اسپرینکلرها سیستم هایی هستند که نوعی سیال با فشار زیاد در داخل لوله ی آن ها ذخیره شده است. این سیال در صورت نیاز می تواند آزاد شده و با سرعت زیاد تخلیه شود. این ابزار در زمینه های مختلف دارای کاربرد های گوناگونی است. این کاربرد ها از قرار زیر هستند:
هدف از طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر چیست؟
می توان گفت که در همه جای دنیا هدف از طراحی انواع سیستم اسپرینکلر و استفاده از آن ها موارد زیر می باشد:
تصورات اشتباه پیرامون طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر
تصور اشتباه و رایجی که در خصوص طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر ها وجود دارد این است که افراد گمان می کنند در هنگام آتش سوزی تمامی اسپرینکلرهای موجود در ساختمان فعال خواهند شد. اما باید دانست که سازوکار تمامی سیستم های اسپرینکلر این گونه است که تنها آن هایی که در مجاورت آتش قرار دارند فعال می شوند. البته این قانون در سیستم های سیلابی صدق نمی کند. همچنین دیگر تصورات رایج و غلط در مورد طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:
نگاهی به تصویری از طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر
توضیحات لازم در خصوص طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر داده شد. اما اگر بخواهیم به طور واضح و ملموس تری با طراحی این سیستم اطفاء حریق آشنا شویم، می توان از تصویر زیر و جزئیات نشان داده شده در آن استفاده کرد.
آمار منتشر شده از فعالیت اسپرینکلرها حاکی از چیست؟
با توجه به کاربردی بودن طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر و فعال شدن آن ها در زمان حریق آمار زیر به دست آمده است:
نکاتی کلیدی در خصوص طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر
تا کنون هر آنچه در خصوص طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر ها لازم بود گفته شد. اما برخی نکات کلیدی نیز هستند که رعایت آن ها برای طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر ها ضروری می باشد. آن نکات از قرار زیر هستند:
گروه صنعتی مزینانی ارائه دهنده انواع تجهیزات آتش نشانی و اطفاء حریق از جمله فایرباکس، کپسول و .. میباشد.